Frukost: Jenny N

Inspirerande företagarfrukost!

- föreläsning kring digital marknadsföring

Det dukades upp till företagarfrukost hos Ockelbo FöretagsCenter en fredagmorgon i mitten av februari. Inbjuden föreläsare var Jenny Nordqvist från företaget Sotlugg & Linlugg i Gävle.


Dagens tema var marknadsföring och många blev inspirerade av Jennys sätt att jobba. Viktigt att tänka över företagets marknadsföring och sätta av tid för att arbeta med denna.

”Tänk på vilka kanaler vill ni synas i och hur ni når målgruppen ert företag riktar sig till” och ”gör en varumärkes analys av ert företag där era kunder får svara på frågor om er service, utbud, miljö och kunskap. Mycket användbart i alla marknadsföringssyften” berättade Jenny.

Samverka med andra företag i olika former, t.ex. att lägga broschyrer hos varandra eller ordna gemensamma aktiviteter.

”Om ett event inte drog så många kunder; fota ”smart” och lägg ut för det sprider sig och visar att ni haft en aktivitet och nästa gång kommer säkert fler” fortsätter Jenny inspirerande.

Något som är viktigt i dagens mediabrus är att ha en röd tråd i marknadsföringen. Arbeta med igenkännande design för ert företag; tänk på layout, typsnitt och logotype. Följ upp detta i alla sammanhang för att kunder enkelt ska känna igen ert företags utskick. Gör ett årshjul för evenemang där ni har överblick på högtider, city- och kundevent, mm.

”Stjäl idéer”, och med det menar Jenny att allt behöver man inte uppfinna själv. Se på stora företag och inspireras av deras sätt att arbeta, även om du är ett enmansföretag finns det mycket att hämta och anpassa till ditt företag.

Facebook, Bloggar, Instagram, Flipagram, Pinterest…..ja, det finns många olika sociala media. Som företagare är det viktig att skilja på företaget och privatlivet, tycker Jenny. Och där ni väljer att marknadsföra er – gör det bra! Hellre färre och bra än att synas i många olika kanaler och att det är halvhjärtat. Åter igen, tänk på företagets värdegrund och avsätt tid i företaget för digital marknadsföring!

Några kommentarer efter föreläsningen:

”Lärorikt och inspirerande”. Patrik Kregert; Lennys Färg & Fysik

”Väldigt givande och roligt att träffa andra företagare i Ockelbo". Malin Östberg; CR VVS & Montage AB

”Hon visar att man kan åstadkomma mycket med små medel”. Tobias Rosén; Olliver Gården

”Föreläsningen var en ”kick”. Mycket inspirerande och blev peppad till att arbeta vidare med digital marknadsföring”. Maria Ivarsson; Parfymeri Chic

av Mimmi Ekström

2016-02-12

Kontaktinformation