vecka 6

Perslunda vecka 6

Betongbilen kommer!

På fredagsmorgonen kunde Ockelboborna notera en strid ström av betongbilar på väg uppför backen till Perslunda. Efter veckans enorma snöröjning på bygget var det dags att börja gjuta den första av tre delar i plattan till nya huset.

På fredagen var vädret perfekt för gjutning; runt noll och varken snöfall eller regn.
Man började med den minsta delen; en yta på cirka 200 kvadratmeter. Det märks att pulsen stiger lite på bygget när gjutningen sker. Även om det kanske inte handlar om sekunder så måste alla veta vad de ska göra och i rätt tid. Plattan blir cirka 15 centimeter hög. 

I och med det här länkas byggnaderna ihop. När skolan är färdig kommer man att nå alla lokaler utan att behöva röra sig utomhus. Tidigare var skolan utspridd på tomten i fem separata byggnader och två paviljonger.

Nu är det sista fönstret isatt!  Ingemar putsar runt varje utbytt fönster. 
Man har kommit långt med ytskikten invändigt. Pär Andersson målar fönstersmygar och Kim Knutsson tar sig an väggarna.

 

Hörsalens regelverk restes för ett tag sen, och nu börjar väggarna ta form.  Här kommer ett 40-tal personer att kunna samlas med bra förutsättningar för redovisningar, föreläsningar, filmvisning och möten.På tisdag hålls för övrigt ett möte om ljudanläggningar till hörsalen och matsalen. Och planeringen för den invändiga möbleringen pågår för fullt.På västra sidan är stålbalkarna svetsade.

Ju längre bygget fortskrider desto större blir nyfikenheten. 29 februari var kommunstyrelsen och några av förvaltningscheferna på besök. De visades runt av Andreas Östblom.