Perslunda vecka 32

14/15 - Ett spännande år för skolan!

Det rivs just nu för fullt uppe på Perslunda! Det är aningen vemodigt men den starkt övervägande känslan är att det är spännande och förväntansfullt.
Skolans verksamhet kommer nu tillfälligt att husera i lokaler på Rabo. Förutom klassrum och paviljonger på Rabo skola så kommer man dessutom att nyttja lokaler i grannfastigheten, före detta kyrkans gård. Här blir det bild, musik och textilslöjd. Elevhälsan samlas också här.
Skollunch kommer att serveras på Rabo och på Gläntan.

Förskoleklass och åk 1-3 har flyttat från Rabo och i fortsättningen kommer det att finnas två skolor för de yngsta barnen: Gäveränge och Åbyggeby. Det betyder att det blir fler barn och pedagoger där.
För att få plats med alla så kommer fyrorna på Gäveränge att gå i de moduler som nu står på skolgården. Barn som bor på Marstrand och ska till Åbyggeby kommer att kunna åka buss på morgnarna och vid skolans slut. I övrigt går skjutsarna som tidigare.
Även i år kommer det att finnas med bussvärdar på bussarna de två första skolveckorna.

Perslundaskolan tömdes i juni; skolpersonal sorterade och märkte möbler, prylar och material och sedan jobbade vaktmästare, AME och sommarjobbare hårt med att flytta möbler och 100-tals flyttlådor. Imponerande!
Vissa saker kasserades men mycket har tagits tillvara. Man har också iordningsställt speciallokaler som till exempel hemkunskap.
Tack alla ni som på ett eller annat sätt bidragit till att tömma rum, skrymslen och vrår efter 60 års verksamhet och att ordna med lösningar för kommande skolår!

Nu står klassrum, arbetsplatser och material för klass 7-9 på Rabo och väntar på personal som kommer till skolan vecka 33. Eleverna börjar veckan därpå, tisdag den 19 augusti.

I nya Perslundaskolan kommer alla barn och ungdomar i åk 4-9 att samlas när den står färdig nästa höst.

Titta gärna på filmerna som ligger här: http://www.ockelbo.se/Invanare/Barn--Utbildning/Skolutredningen/Nya-Perslunda/
Där ser man vad vi har att se fram emot!

av Carita Carter