Perslunda vecka 42

Det var byggmöte i onsdags på skolan. Mötena hålls i ett rum som tidigare var arbetsrum för skolpersonalen; nu diskuteras där helt andra saker: håltagning, armering, målning, konstruktioner och annat som försiggår och planeras i bygget.

Det är tydligt att det händer saker! Rummen finns där. Det är intressant att se förändringar i planlösningen som gjorts – men det är förstås grått och färglöst. Än så länge!

I går presenterade Åke Lindberg, inredningsarkitekt, det förslag på färgsättning och material som han satt samman. Han talade om vikten av att ha en variation i olika typer av lokaler och att eliminera ”visuellt buller”, utan att det blir tråkigt.
I gamla husen finns en bas av milda nyanser och med igenkänningsfärger för de olika husen som kommer igen i fondväggar, toarum och i de ljudabsorbenter som ska ge en behaglig akustik i rummen. Det är varma färger.
Korridorerna kommer att rymma klädförvaring och elevskåp. Hängarna och en del av skåpen är vinröda medan de flesta skåp, liksom alla innerdörrar, har ekytor.

I det nya huset, som får ett tuffare uttryck, med glas och betong på markplan och träklädd övervåning utåt, är färgskalan inomhus lite kallare; det drar åt milda blågröna nyanser och mer grått i golven. Disken runt kafeterian kläs med ekstavar i olika bredd.

"Läckert! Åh, det blir fint. Härliga färger. Mindre starka färger än vad jag väntat mig. Det kommer att bli en fin skola!", var några av kommentarerna efter presentationen.

av Carita Carter