biblioteket

Aktuellt på biblioteket

Här visas aktuella evenemang

Välkommen in till biblioteket och hälsa på bokgrodan Karl!

Karl är en riktigt busig liten bokslukare!

Här kommer några av hans senaste bokfavoriter:

 

Korpmåne

Therese Henriksson

 

I en liten by någonstans i kalla och mörka Norrbotten bor 17-åriga Saga. Hennes liv förändras totalt när den jämnåriga Seth flyttar till byn tillsammans med sin mamma. Saga känner genast en dragning till den underliga killen, som skiljer sig från de andra killarna hon känner. Seth har svarta kläder, svart färgat hår och piercingar i ansiktet. Han är mystisk och hemlighetsfull och vill inte berätta varför han och hans mamma försvinner några dagar varje månad. Han undviker även att berätta vart de tar vägen och varför de har valt att flytta till den minsta och tråkigaste byn i hela Sverige.

  När Saga börjar få besök av en orädd svart korp, blir hon helt plötsligt indragen i en spännande historia fylld av magi, kärlek och hat!


Min brorsa är en superhjälte

David Solomons

 

Visste ni att det bara behövs tre små ord för att livet ska förändras totalt? Den bistra sanningen vet nu 11-åriga Luke Parker. Om han inte hade lämnat trädkojan och hans storebror Zack, för att kissa, hade hans liv sett helt annorlunda ut. Det är nämligen så, att under den lilla stunden det tar att klättra ner från trädkojan, gå på toaletten och sedan tillbaka. Har ett rymdskepp hunnit landa över trädkojan och gett Lukes storebror Zack, uppdraget att rädda världen. Lukes odrägliga storebror är nu en superhjälte, och Luke missade alltihop bara för att han sa tre små ord, ”jag måste kissa”.


Trollskogen: sov gott, lilla troll!

Sissel Bøe och Peter Madsen

 

När trollmor har lagt sina trollungar, sjungit för dem och snott ihop deras svansar, somnar de i sängen. De sover sött, så sött. Alla förutom en, Truls. Han är för pigg för att somna och tycker det är jättetråkigt att ligga vaken helt ensam. Plötsligt hör han underliga ljud, vad kan det vara? Är det oväder? Eller är det människor som smyger omkring utanför Trollkullen?

 

 

 

Sök i bibliotekskatalogen:

HelGeloggan

Öppettider:

Tidningsrum:
Öppnar kl 8 varje vardag

Bibliotek:
Mån & tors kl 12 - 18
Onsdag kl 10 - 18
Tis & fre  kl 10 - 17