Ockelbo kommun satsar på framtiden

Ockelbo kommun satsar på framtiden

Nytt torg, ny skola, nya bostäder - allt centralt med sjönära läge

Efter nyår flyttade alla kommunens elever från åk 4 till 9 in i Perslundaskolan, som byggts om och renoverats till en fräsch, modern och högteknologisk skola.

Under 2017 ska Ockelbos centrum byggas om, till ett grönt och välkomnande torg där människor vill vistas, umgås och handla i de många lokala butikerna.

Och de är inte de enda projekten i Ockelbo som riktar blickarna mot framtiden.
Dit hör även kooperativa hyresrättsföreningen Hästen, med nya lägenheter i centralt och sjönära läge.

Man skulle kunna tro att det är en betydligt större kommun än Ockelbo, med sina 5 800 invånare, som kraftsamlar för framtiden på det här sättet.
Men i Ockelbo vet vi så väl vilka fantastiska möjligheter vi har att erbjuda människor ett gott boende, med härlig natur, all tänkbar lokal service och handel, gratis lokaltrafik - och korta avstånd till omvärlden.
Det är med gott självförtroende vi välkomnar människor att flytta in!

Vid vårterminens start i januari 2016 flyttade samtliga elever i årskurserna 4-9 in på den nya, moderna Perslundaskolan. 

Hela Mälardalen växer så det knakar, vilket sprider ringar på vattnet även till Gästrikland, med Gävle, Sandviken – och Ockelbo. Det senaste året har den vikande befolkningstrenden vänt i kommunen: under 2015 ökade invånarantalet med över 100 personer!
Genom Wij Trädgårdars och prins Daniels berömdhet har Ockelbo blivit ett bekant ortsnamn för de flesta, och nu märker vi att många funderar på om det inte också vore en bra plats att bo på. 

Allt fler lägger märke till den lilla kommunen på frammarsch. Under året slog en mäklarbyrå på orten rekord i antalet sålda fastigheter på en månad; med inflyttare från både Stockholm och Gävle.
Förutom de nya lägenheterna i kooperativa hyresrättsföreningen Hästen, planerar Ockelbo kommun även för strandnära tomter vid Bysjön – i det natur- och kulturhistoriska området Äppelbacken.
(Klicka här för mer information).
Även privata entreprenörer erfar behovet av nya bostäder; i den norra delen av samhället är den tidigare Filadelfiakyrkan på väg att omvandlas till lägenheter – och fler fastigheter kan följa.

Centrala Ockelbo har Bysjön som närmsta granne. Närmast i bild, området Äppelbacken där det säljs nya, strandnära tomter. 

Ockelbos främsta attraktion ligger i ordet närhet.
Närhet till en sagolik natur med oändliga rekreationsmöjligheter både sommar och vinter, närhet till ett utbud av service och handel som egentligen inte borde vara möjligt på en så liten ort, närhet till beslutsfattare och tjänstemän.
Närhet mellan människor.
Närhet som gör det lättare att verka, bo och leva.

Du är varmt välkommen att gå med och skapa framtidens boende i Ockelbo!
Kontakt: Lennart Sjögren, 070-695 31 68 eller lennart.sjogren@gavlenet.se

Läs mer under de övriga rubrikerna om projektet!