Ny bostad på ett klick

Ny bostad på ett klick

Enkelt söka lägenhet hos Ockelbogårdar

Nu har det blivit enklare att söka lediga lägenheter hos Ockelbogårdar.
Bostadsbolaget har nyligen lanserat en webtjänst som innebär att du kan sitta hemma i lugn och ro och klicka dig runt bland lediga objekt, läsa fakta om bostaden och titta på bilder av omgivningarna.
Blir du intresserad kan du knappa in din anmälan direkt.

Tidigare fick kunder mejla, ringa eller komma till Ockelbogårdar under öppettiderna för att få information om ledigt boende.
När en lägenhet blev ledig ringde uthyraren Rose-Marie Hansson och erbjöd lägenheten muntligt till den som stod först i kön.
”Nu kan vi se direkt i vårt system vilka som söker lägenheter eller vilka som står i tur att få ett erbjudande”, berättar Rose-Marie som numera skickar erbjudande via e-post.
”Men har man ingen mejladress skickar vi det via vanlig post”, försäkrar Rose-Marie Hansson.

En fördel med webtjänsten är att man inte behöver passa öppet- eller telefontider hos Ockelbogårdar. När som helst på dygnet kan man hålla koll på lediga lägenheter, hur stora de är, vad som ingår i hyran och en beskrivning av orten de ligger i.

Ockelbogårdar moderniserar även sitt sätt att administrera behoven av löpande underhåll.
När en lägenhet sades upp och en besiktning genomfördes, skrev besiktningsmannen tidigare sina bedömningar av underhållsåtgärder på papper. Bovärdarna hämtade regelbundet sin bunt serviceordrar på kontoret och åkte ut för att åtgärda felen i tur och ordning.

Nu ligger hela hanteringen i en applikation i personalens mobiltelefoner. Förvaltaren Ann-Katrin Olsson visar hur hon lägger in anmärkningar med förtydligande bilder direkt i det digitala systemet.
Bovärdarna klickar i sin tur fram arbetsuppgifterna i sina telefoner ute på fältet. När jobbet är klart avrapporterar de sina serviceordrar i samma system.
”Det fungerar väldigt smidigt. Alla instruktioner blir tydligare, vi slipper en massa pappersarbete och risken att missa en serviceorder är borta”, säger Ann-Katrin Olsson.

av Elina Sorri
2014-11-18

På bilden ovanför texten Rose-Marie Hansson och Siv Persson, Ockelbogårdar. 
Bilderna nedan visar nya websajten och personalens mobilapp för besiktning och underhåll.  

   

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17