Lingbo får en minimultiarena

Lingbo får en minimultiarena

Föreningar ansöker gemensamt om bidrag till plan för spontanidrott

För ett par år sedan byggdes en minimultiarena för olika idrotter bakom Centrumhuset i Ockelbo.
Nästa arena för barn och ungdomar bör byggas i Lingbo, enligt ett förslag till kommunstyrelsen.

 

13 juli inom ett brev till Ockelbo kommun från Lingbo Idrottsförening, Lingbo byförening och Lingbo förskolas föräldraråd, med en ansökan om bidrag till en minimultiarena.
Avsändarna menar att det finns många barn och ungdomar i Lingbo, men inte så många ställen att träffas på. I en liknande idrottspark kunde olika åldrar och nationaliteter mötas kring spontanidrotten, och man tror att den kan göra byn mer attraktiv för barnfamiljer.

 

Förslaget är en minimultiarena för både sommar- och vinterbruk. Basket, fotboll, landbandy, landhockey på sommaren; och spolad is för skridskoåkning vintertid.
Föreningarna föreslår det man kallar ”övre skolgården” för idrottsparken. Där skulle den vara nära förskolan, gymnastiksalen och Lingbogården. Platsen är också överblickbar från vägen genom byn.

 

Den bifogade ritningen till bidragsansökan beskriver en inhägnad plan på cirka sju gånger tolv meter, med höj- och sänkbart nät, basketkorgar, fotbollsmål. Kostnaden, exklusive montering, beräknas till cirka 160 000 kronor.

 

Nästa kommunstyrelsesammanträde 27 augusti föreslås besluta att tekniska enheten får i uppdrag att bygga multiarenan enligt föreningarnas förslag, och att pengarna tas från kommunstyrelsens investeringsbudget.

 

av Elina Sorri
2015-08-18

 

Uppdatering 27 augusti: Kommunstyrelsen beslutade enligt förslaget. En minimultiarena ska byggas i Lingbo. 

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17