Kommunstyrelsen på Perslunda

Nyfikna politiker fick titta på Perslunda

Nya kommunstyrelsen visades runt på bygget

I dag höll den nya kommunstyrelsen sitt första sammanträde för mandatperioden.
Det blev besök i verkligheten direkt: politikerna tog sig ut i snöslasket för en rundvandring på Perslundabygget.

Projektledaren Andreas Östblom och kommunens tekniska chef David Hedman tog emot ledamöterna. Man passade på att se sig omrking när de flesta av byggjobbarna hade lunch, för att undvika trängsel i korridorerna.
Kommunstyrelsens förtroendevalda fick tillfälle att ställa frågor om allt från takhöjder, ljudisolering och golvarmering  - till den stilla undringen huruvida den öppna spisen i gamla lärarrummet ska bevaras. Och det ska den.

I den gamla delen pågår just nu slipning och målning i flera av klassrummen.
”Det är nymålat!”, hojtar hantverkaren Kim Knutsson när gänget stiger in ett av de fräschare klassrummen.

Målaren Kim Knutsson lät sig inte hindras av besöket utan fortsatte obekymrat att jobba med ytskikten i klassrummet. Andreas Östblom föklarar hur hissen med glasväggar ska placeras. 

Staffan Nordqvist, tidigare lärare på Perslunda, och numera ordförande i utbildnings- och kulturnämnden stod och såg både framåt och bakåt i tiden.
”Man går och tänker att här hade den och den läraren sitt klassrum, och där låg aulan och där hemkunskapen”, säger Staffan och sveper med armen.
”Det här bli fantastiskt bra!”, var hans bedömning.

Självfallet intresserade sig politikerna för hur tidplanen följs. Andreas Östblom bedömer att väggarna till den nya byggnaden enligt plan kommer att börja resas under februari, ett steg i projektet som blir synbart och påtagligt för alla.
En annan detalj som börjar ta form finns på norra sidan. Där har stommarna till den nya miniaulan rests.
Politikerna nickade nöjt när Andreas förklarade att det blir en lokal som även allmänheten kommer att ha nytta av för föreläsningar, små konserter eller filmvisningar.

av Elina Sorri
2015-01-29

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17