Ungdomsgalan i Ockelbo 2015

Jubel och fanfarer för Ockelbos ungdomar

Uppskattad premiär för Ungdomsgalan i Åbyggeby

Närmare 200 personer var på plats i idrottshallen i Åbyggeby Landsbygdscenter när Ungdomsgalan i Ockelbo hade premiär i lördags kväll.
Landshövding Barbro Holmberg fanns på plats för att premiärinviga det hon hoppades skulle bli en lång tradition i Ockelbo.

”Jag är så imponerad både av arrangemanget och av hur många ambitiösa ungdomar det finns i Ockelbo. Kultur och idrott är båda viktiga för personlig utveckling, och för att man ska må bra som människa”, slog hon fast i sitt invigningstal innan hon klippte snöret med hjälp av Elias Lundberg.


Stämningen var hög och förväntansfull från start när gästerna gjorde entré via röda mattan.
Ungdomar mellan 13 och 25 år, aktiva inom kultur och idrott, hade nominerats i olika kategorier.
Priset var ett stipendium på 5 000 kronor, diplom och blommor, och de delades ut under högtidliga trumpetfanfarer av Anders Steffen. 

Vinnare i de olika kategorierna blev:
Årets Idrottskille – Magnus Lindberg, långdistanslöpare
Årets Idrottstjej – Agnes Westrin, kyokushin karate
Årets Kulturkille – Elias Lang, bas och sång
Årets Kulturtjej – Evelina Höglund, fiol
Årets Lag – Ockelbo Basket pojkar 99/00
Årets Ledare – Jon Larsson, fotboll

Evelina Höglund och Ockelbo Baskets pojkar kunde inte närvara. Evelinas pris togs emot av Leif Olsson, kulturskolan, och Ockelbo Baskets pris togs emot av klubbens representant David Pettersson.
Juryn som utsett vinnarna bestod av Magnus Jonsson, kommunalråd, Anna Schönning, kommunfullmäktiges ordförande, Lotta Wennlund, chef för utbildning och kultur, samt Håkan Alkberg, fritidsintendent.

Kvällens middagsunderhållning stod talangfulla ungdomar från Ockelbo för i brett skilda genrer som blues, klassiskt, visa, pop och rock.

Arrangörer var Föreningsalliansen i Ockelbo med stöd av andra aktörer och sponsorer. Värdar för kvällen var Ockelbo Skidklubb och Ockelbo Orienteringsklubb med konferenciererna Josefin Olsson och Mikael Ingelsson.
Stafettpinnen med värdskapet för nästa års Ungdomsgala går vidare till Ockelbo Basket och Ockelbo Hockey Club.

av Elina Sorri
2015-01-25

Bilden till vänster: Lena Hammarlund, initiativtagare till Ungdomsgalan på Föreningsalliansen, och till höger kvällens värdpar Josefin Olsson, Ockelbo Skidklubb, och Mikael Ingelsson, Ockelbo Orienteringsklubb. 

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17