Lingbo byförening vill göra badplatsen mer barnvänlig

Lingbo byförening vill göra badplatsen mer barnvänlig

Söker 25 000 kronor från kommunens visionsmedel

Lingbo byförening vill gärna göra badplatsen vid Näsudden i sjön Lingan mer barnvänlig.
I en skrivelse till Ockelbo kommun ber man om ett bidrag på 25 000 kronor; något som kommunstyrelsen väntas gå med på vid sitt nästa sammanträde.

Byföreningen vill jämna ut en del av marken vid badet, bryta upp gamla stubbar och fylla på med sand, både på stranden och i vattnet.
”Som det är nu är det inte mycket plats att lägga ut filtar på eller för barn och ungdomar att leka på”, skriver de båda företrädarna för byföreningen, och småbarnsföräldrarna, Patrik Hägglund och Pernilla Carlsson.

”Vi har en så fin strand här i Lingbo, men på grund av platsbrist är det många som åker till andra stränder. Och det känns ju verkligen onödigt när vi i stället skulle kunna promenera eller cykla till stranden”, fortsätter de.
På ett byföreningsmöte i början av oktober var det, enligt skrivelsen, många Lingbobor som uttryckte sin vilja att hjälpa till med arbetet, och en grävmaskin är redan ordnad.

Beslut fattas vid nästa kommunstyrelsesammanträde 26 november. Om byföreningen i Lingbo beviljas 25 000 kronor kommer bidraget att tas från kommunens visionsmedel, den pott pengar som är öronmärkta till önskemål från medborgarna som följer målen i Vision 2020.
Om allt går Lingbobornas väg, går byföreningen därefter vidare med att söka de tillstånd som krävs för markarbetena vid badplatsen.

Ett par exempel på tidigare beviljade bidrag ur potten för visionsmedel är bland andra naturleden mellan Ulvsta och Rönnåsen, 50 000 kronor, och anläggning av skolgården vid Åmots förskola, 173 000 kronor.

av Elina Sorri
2015-11-12

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17