Agneta Wenell, Lars Sjödin, Mimmi Ekström och längst fram Erik Jonsson

Sommartid är högsäsong för skoterförsäljning!

- företagsbesöken fortsätter

Idag träffar vi Erik Jonsson som är inne sitt 33:e år som företagare. Han hälsar oss glatt välkomna till verkstaden och butiken som ligger på Byvägen i Ockelbo. Det är enkelt att hitta hit och det är det en hel del som gör – de flesta kunderna kommer från Gästrikland, Hälsingland och Dalarna.

Erik är uppväxt i Ockelbo, men efter gymnasiet flyttade han till Hälsingland och jobbade på bilverkstad. 1982 ringde Eriks pappa och frågade om han tillsammans med honom ville vara med och starta däckfirma i Ockelbo - och så blev det! Företaget har utökat verksamheten från däckförsäljning, till service av maskiner och för 20 år sedan började de sälja snöskotrar och ATV (fyrhjulingar). Kommunchef Lars Sjödin, näringslivsutvecklare Agneta Wenell och företagsrådgivare Mimmi Ekström fick veta att den mesta försäljningen av snöskotrar sker på sommartid, för att vara redo att levereras när snöflingorna faller!

Ockelbo skotern är vida känd och de flesta i Ockelbo vet att det är Eriks skoter som blivit mega-kändis i teaterföreställningen och TV-serien ”Pistvakt”. Att det blev hans skoter tackar han kommunens växel för eftersom de hänvisade till honom då det kollades runt efter rekvisita.

Erik har ett brinnande motorintresse, hjärtat klappar främst för snöskoter och det har blivit många tävlingar under åren. När det gäller jobbet så kan han ibland tycka att han inte jobbat om han inte fått ”lorta ner sig”. På frågan hur han utvecklats som företagare under alla år svarar han ”Jag var inte företagare från början utan en entusiast” och fortsätter ”det är viktigt att lära sig prioritera och delegera”.

Han känner sig inte sakna något från kommunen, men tycker det vore bra om tågen gick oftare. Erik tycker att bygget av nya Perslundaskolan är positivt för kommunen och företagandet, men han erkänner att han till en början var lite skeptisk mot till-/ombyggnaden, men fortsätter att ”nu känns det riktigt bra när man ser skolbyggnaden ta form”.

Den sociala kompetensen är viktig då du jobbar med service och försäljning. Trivs du som kund så återvänder du och Erik berättar att de har ett 15-tal Gävlebor som väljer säsongsförvara sina däck för att det är så trevligt hos Ockelbo Gummiservice!

FAKTA Ockelbo Gummiservice AB
Adress: Byvägen 47, OCKELBO
Verksamhet: Försäljning, service och reparationer av ATV (fyrhjuling), snöskoter. Även försäljning av utrustning, hjälmar mm.
Bolagsform:
 Aktiebolag (1987, tidigare HB)
Ägare:
 Erik Jonsson.
Anställda: 5 
Omsättning (2014): 14,4 miljoner

av Mimmi Ekström
2015-10-09

Foto stora bilden längst upp: Agneta Wenell, Lars Sjödin, Mimmi Ekström och längst fram Erik Jonsson

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

VILL DU HA KOMMUNBESÖK?

Vill du också ha besök av representanter från Ockelbo kommun i ditt företag?
Kontakta Mimmi Ekström, Ockelbo FöretagsCenter,mimmi.ekstrom@ockelbo.se, tel 070-160 41 04.

Här hittar du mer information om Företagardialogen