Ockelbos kommunchef Lars Sjödin slutar

Ockelbos kommunchef Lars Sjödin slutar

Får uppdraget som hållbarhetsdirektör i Region Gävleborg

Ockelbos kommunchef Lars Sjödin lämnar sin tjänst 1 augusti för uppdraget som hållbarhetsdirektör och biträdande regiondirektör i Region Gävleborg.
”Under mina åtta år som kommunchef har jag fått en bred kunskap om länets kommuner, vilket jag hoppas blir användbart i ett regionalt perspektiv”, säger Lars Sjödin.

Lars Sjödin har varit kommunchef i Ockelbo sedan 2008 - ”snudd på länsrekord” som han själv uttrycker det.
”Jag har trivts fantastiskt bra, men samtidigt känns det roligt att få möjligheten att utveckla regionen i samarbete med samtliga kommuner”, säger Lars.

Som hållbarhetsdirektör får han ansvaret för infrastruktur, miljö och folkhälsa, samt kollektivtrafiken – ett område som mycket av Ockelbos väl och ve hänger på.
”Ja, kollektivtrafiken är en av de viktigaste frågor som länet har, både i Ockelbo och andra kommuner”, kommenterar Lars Sjödin.

Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande (S), kallar det långa samarbetet med Lars Sjödin för ”okomplicerat”.
”Han har varit med och bidragit såväl internt och externt till att utveckla kommunen i såväl stora som små frågor. Han har haft närhet till Ockelboborna och känts som ”folkets” kommunchef. Han har haft ett genuint samarbete med både stora och små organisationer”, kommenterar han.

Det är nu kommunstyrelsen, med Magnus Jonsson i spetsen, som har ansvaret för att rekrytera Lars Sjödins efterträdare som kommunchef i Ockelbo.
”Den processen har redan påbörjats. Kommunchefen är vår högsta tjänsteman och det är viktigt att vi får en bred förankringsprocess i rekryteringen”, säger Magnus Jonsson. 

av Elina Sorri
2016-04-15

FAKTA Lars Sjödin
Ålder: 55.
Bor: Ockelbo.
Familj: Fru och två barn, 17 och 19 år.
Fritid: Allätare inom musik. Spelar själv både klassiskt och jazz.

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17