Glittrande invigning avRaboskolan

Glittrande invigning av Raboskolan

Mat, musik och bandklippning när Vuxenutbildningen tog över

Måndagen 30 maj firades årets Kulturdag på Vuxenutbildningen i Ockelbo.
Dagen hade en extra guldglans eftersom den innebar den officiella invigningen av Vuxenskolans nya lokaler på Raboskolan.

Vädret var med arrangörerna och deltagarna i årets kulturdag på Vuxenutbildningen i Ockelbo. Solen sken på glittriga folkdräkter och lyste upp den redan färggranna maten.
Dagen öppnades med tal av Staffan Nordqvist, ordförande för Utbildnings- & kulturnämnden; rektor Maria Ax, samt elevrådsrepresentanterna Omer Ibrahim och Mustafa Sadeqi.
Strax därefter klipptes det röda bandet ceremoniellt och Raboskolan tillhör nu officiellt Vuxenutbildningen.

När den officiella delen var över tog Kulturdagsfirandet över med mat från Sverige, Afrika (representerat av Somalia och Eritrea), Mellanöstern (representerat av Afghanistan och Iran), samt Asien (representerat av Thailand).
Olika smaker, dofter, färger och traditioner blandades och köerna till alla matstånd blev snabbt långa.

Förutom den gudomliga maten, bjöds på uppträdanden – både inövade och spontana – och de som närvarade fick njuta av thailändsk solodans, traditionella danser från Afghanistan och Eritrea, samt en spelning med kulturskolans elever, många av dem har sina föräldrar på Vuxenskolan.


Redan samma eftermiddag började planerna smidas inför nästa års kulturdag och alla är överens om att kulturdagen 2016 var en succé, men att kulturdagen 2017 ska bli ännu bättre!

av Per Estliden
Foto: Bo Rudolfsson
2016-05-31 

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17