Nu börjar byggandet av kombihallen i Ockelbo

Nu börjar byggandet av kombihallen i Ockelbo

Startbeskedet har kommit - den här veckan börjar markarbetena

Den här veckan händer det: NCC påbörjar markberedning och förbereder gjutning av de första plintarna som kombihallens höga stolpar och reglar ska förankras i.
”Det känns kanon, vi ligger i fas med tiden”, säger Ockelbo Hockey Clubs ordförande Christian Stark med ett stort leende.

De är ivriga att få spaden i marken; gänget som deltar i byggmötet i kafeterian på Ockelbo ip veckan innan entreprenören NCC:s arbetsstyrka tar platsen i besittning.
Men bara för att grävmaskinerna är på väg, är långt ifrån alla detaljer klara. Ännu finns det saker att dryfta kring bordet. Deltagarna fortsätter att bolla funderingar fram och tillbaka medan man pekar på ritningarna med både fingertoppar och pennor.
”Det här måttet kontra det här måttet…”
”Det blir 30 000 dyrare…”
”Inte mycket plats under den där läktaren…”
”Det är bra med stora bås, men det får inte kosta för mycket…”
”Ni bör säkerställa plats för 500 i första hand…”

Stefan Persson är NCC:s företrädare på bygget.
”Spika var utgångarna ska vara först och främst så att vi kan färdigställa marken”, lyder hans prioritering för dagen.
Han har nyligen deltagit i byggandet av de båda ishallarna i Strömsbro och på Brynäs i Gävle och har erfarenheterna i färskt minne.
”Alla projekt har unika förutsättningar men här finns det också möjligheter att göra något riktigt bra”, säger Stefan Persson.
Att byggandet av kombihallen sker etappvis är inget problem ur entreprenörens synvinkel.
”Men jag vill nog råda till att man i alla fall försöker få upp en duk kring stommen rätt snart så att man skapar en hallkänsla från början”, säger han.

Skrotinsamling är ett av flera sätt att samla in pengar till byggandet av kombihallen. Till höger Christian Stark och Björn Rosén från Ockelbo Hockey Club. 

Medan bygget av stommen startar jobbar hockeyklubben för fullt med att få in medel till kommande etapper. Just nu pågår bland annat en skrotinsamling som ett alternativ till sponsring.
”Vi fick bland annat ta emot några gamla tvättmaskiner från Berendsen som kommer att inbringa en del, det är vi grymt tacksamma för”, säger Christian Stark.
Han upplever ett starkt engagemang kring den blivande kombihallen.
”När vi rev den gamla rinken blev vi färdiga tidigare än planerat, det kom 15-20 personer varje dag.”

Bilden längst upp: Håkan Alkberg, fritidsintendent, Björn Rosén, Ockelbo Hockey Club, Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, Christian Stark, ordförande Ockelbo Hockey Club, Mattias Larsson, projektledare, David Hedman, teknisk chef, Stefan Persson, NCC och Lasse Landström, tekniska kontoret är alla med på ett hörn när det första, symboliska - och historiska - spadtaget grävs för den nya kombihallen för ishockey och inlines. 

av Elina Sorri
2016-05-30

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

Här kan du läsa tidigare artiklar om kombihallen i Ockelbo

Kombihallen har fått bygglov (2016-03-21)
4,5 miljoner till kombihallen från Arvsfonden (2016-02-18)
Klubban small i bordet efter 34 års prat (2016-01-26)
Förberedelserna för en ishall i full gång (2015-12-16)