Ungdomar i Ockelbo garanteras sommarjobb

Ungdomar i Ockelbo garanteras sommarjobb

Kommunen satsar 250 000 extra på det första steget in i arbetslivet

I år erbjuder Ockelbo kommun feriearbete till samtliga ungdomar i åk 9, samt åk 1 och 2 på gymnasiet. Satsningen kostar 250 000 kronor och anses vara väl investerade pengar.

De senaste åren har Arbetsmarknadsenheten (AME) i Ockelbo kommun erbjudit 20 ungdomar i åk 1-2 på gymnasiet sommarjobb. Jobben har fördelats genom lottning och i första hand erbjudits inom olika föreningars verksamheter.

Som en av flera åtgärder för att sikt få ned ungdomsarbetslösheten i kommunen begärde AME i vintras extra anslag i budgeten för att kunna erbjuda samtliga ungdomar i åk 1 och 2 feriearbete, och även dem som slutar åk 9.
”Det finns ett behov även för de yngre att få prova på arbetslivet och skaffa sig meriter innan gymnasieskolan börjar”, konstaterar chefen för AME, Tomas Larsson.  

Kommunens kostnader för feriearbeten beräknades öka med totalt 250 000 kronor genom sommarjobbsgarantin, vilket beviljades av politikerna under det gångna budgetarbetet.
”Alla partier är överens om att sommarjobbsgarantin kan ge ett bra första steg i arbetslivet och ge inblick i de framtidsyrken kommunen har att erbjuda som arbetsgivare”, säger Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Nu är annonseringen efter feriearbetare för veckorna 25-32 i full gång. 17 april är sista ansökningsdag.
De arbeten som erbjuds är totalt 60 timmar inom omsorg, service, trädgård, underhållsarbeten samt föreningslivet i Ockelbo med byar.

av Elina Sorri
2016-03-24

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

Klicka här för information om hur man söker årets feriearbeten i Ockelbo kommun.