Pelle levererar skyltar och processlösningar

Pelle levererar skyltar och processlösningar

”Jag upplever inte att det finns några direkta toppar och dalar vad gäller orderingången”, berättar Pelle Höglund vid företagsbesöket hos POGH Reklam under konceptet Företagardialog.

Bilden ovan: Charlotta Ryd, Mimmi Ekström, Pelle Pogh Höglund och Magnus Jonsson

Kommunens representanter möts av kaffedoft när de kommer på besök till POGH Reklam, för det bjuds på frukost denna morgon. Men innan kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson (S), kommunchef Charlotta Ryd, näringslivschef Mimmi Ekström och kommunikatör Monica Åkesson intar plats runt bordet tar de en snabb titt runt i lokalen.

Här har Pelles företag huserat det senaste året, i lokalen vid Uret som tidigare innehöll snickeriverksamhet för kommunen råder det ordning och reda. Det finns en generös garageport in till lokalen vilket är mycket praktiskt då det bara är att köra in bilen vid strajpning/bildekor.

Den ena väggen har snygg exponering av kläder och profilreklam där kunden kan inspireras till köp. ”Det är viktigt som företag att profilera sig och det ger ett proffsigt intryck”, säger Pelle och förtydligar att han trycker även på kläder kunden köp på annat håll, men det är noga med kvalitéten. Om materialet inte håller måttet så blir trycket därefter såklart, och det duger inte!

Väl vid ”frukostbordet” får vi höra Pelles resa som företagare och den började kring 2000-2001. Han hade då jobbat i 18 år på Erikssons i Gävle som projekt- och objektledare kring produktionsförbättringar. Det var ett hårt tempo och kraven höga vilket ledde till ett stressrelaterat problem med ena ögat och det blev ett uppvaknande för honom. Det var den tiden Eriksson påbörjade nedskärningarna och det gavs olika möjligheter till steg vidare och den chansen tog Pelle trots att han inte direkt berördes av delgivningen.

”Klistermärken tyckte jag alltid var roligt när jag var liten”, berättar Pelle skrattande då han med lön från Eriksson började på ett reklamföretag i Sandviken. Han märkte direkt att han hittat hem och efter en tid så beslöt han sig för att helt enkelt starta eget företag. Sagt och gjort så beställde han maskiner för 380 000 kronor för att göra dekaler, banderoller, roll-ups, bildekor och transfertryck till kläder mm. Han hade varit på Sandvik och utfört vissa jobb under tiden på Sandviksföretaget och en vecka efter han registrerat sitt företag hörde Sandvik av sig och på den vägen är det.

När Pelle berättar om sig och sitt företag kommer han hela tiden in på processlösningar och berättar att han arbetar med flöden ofta med hjälp av översiktlig vy på whiteboardtavlor utifrån kundens behov.

Magnus utbrister ”Du levererar inte bara skylten utan även lösningen på olika problem alltså”. Pelle konstaterar att om han arbetat som konsult kring enbart detta hade han kunnat debitera högre, men det är denna bredd och olika uppdrag som attraherar honom.


Pelle Högberg visar sina processer.

Vi kommer in på behovet av att anställa och det är något som Pelle funderat kring och ett stort steg, viktigt att hitta rätt person. Här tipsar vi om att företagare kan vända sig till AME (Arbetsmarknadsenheten) för att beskriva arbetsuppgifter och då matchas med praktikant. Det är Agneta Järnkvist och Mats Sahlberg som arbetar med detta på AME och just att ta emot praktikant kan vara ett första led till rekrytering.

 Pelle, Mimmi, Charlotta och Magnus   Pelle "Pogh" Höglund


”Hur kommer det sig att företaget heter POGH”
undrar Charlotta och det är så enkelt att Pelles namn ligger bakom bokstäverna: Per Ola Gunnar Höglund blev POGH Reklam AB. ”Fick gliringar under skoltiden för mitt namn så trodde aldrig då att det skulle bli mitt företagsnamn, men så kan det gå” ler han och berättar vidare för kommunrepresentanterna att han ser ljust på framtiden och hyser ingen direkt oro. Trots att de flesta kunder har kort framförhållning och branschen inte direkt har någon direkt årscykel så känns det stabilt och han arbetar vidare för att göra sina kunder nöjda.

av Mimmi Ekström
2017-12-11

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17