Prinsen och världsstjärnor inviger kombihallen

Prinsen och världsstjärnor inviger kombihallen

- En prins och ett helt gäng hockeykungar och drottningar

En prins och ett helt gäng hockeykungar och drottningar. Inför invigningen av Ockelbos nya kombihall presenteras nu en sensationell laguppställning.

I prins Daniels lag ingår Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin, Markus Näslund, Maria Rooth, Mattias Norström, Emelie Berggren och en rad andra gamla världsstjärnor.

”Det blir historia som skrivs. Skithäftigt”, säger Christian Stark, Ockebo HC:s ordförande.


Prins Daniel spelade ishockey när han växte upp i Ockelbo. Och han snålar inte med att betala tillbaka för det han fick uppleva.

Inte nog med att prins Daniel är med och inviger Ugglebo Arena 25 januari. Med sig till invigningsmatchen mellan det egna laget Team Generation Pep och Ockelbo HC har prinsen en hel buss fylld med OS-guldmedaljörer, Stanley Cup-vinnare och världsmästare.

”Prins Daniel fortsätter leverera. Gång på gång visar han vilket enormt engagemang han känner för sin hembygd”, säger kommunalrådet Magnus Jonsson.

Faktum är att det var prinsen själv som kastade fram idén om att han skulle ”dra ihop ett gäng bekanta” och spela invigningsmatch för att stötta lilla men hårdsatsande Ockelbo HC, motorn i bygget av kombihallen för ishockey, inlines, bågskytte och andra idrotter.

Vi träffades när prins Daniel var hemma på julledighet och åkte skridskor med prinsessan Estelle förra året. Det var då han sade att han kanske hade några bekanta som skulle kunna tänka sig att spela invigningsmatch för att ge oss lite uppmärksamhet”, berättar Christian Stark.

Prins Daniel verkar dessförinnan ha spånat lite tankar och idéer med Bosse Stark, en annan känd Ockelboprofil, som sedan bollade vidare till brorsan, tillika hockeyklubbens ordförande.

Under året som gått har prins Daniel och Christian haft sporadisk kontakt. Under den tiden har det växt fram en laguppställning (se här nedanför) som får det att vattnas i munnen på vilken hockeykännare som helst i världen.

Nu när hemlighetsmakeriet lättar avslöjar nämligen prins Daniel att de bekanta han dragit ihop till en match i Ockelbo är några av världens bästa ishockeyspelare genom tiderna samt ytterligare ett gäng tungt meriterade spelare.

"Man får rysningar bara man tänker på det. Det här är det absolut bästa som finns i världen. Tillsammans har de vunnit allt som går att vinna. Frågan är hur ofta det händer att så många världsstjärnor träffas för att spela jippomatch. Det känns lite historiskt”, säger Christian Stark.

Jokern i leken är Jörgen Nyström, en av Ockelbos bästa ishockeyspelare genom tiderna. En 48-åring som avslutade karriären så sent som för ett par år sedan efter att ha skottat in mål i de lägre divisionerna och som nu får chansen att spela ihop med världsstjärnorna.

”Jörgen har varit mr Ockelbo hockey i 25-30 säsonger. Jag nämnde för prins Daniel att det vore kul om han hade en plats över för honom. Sedan ringde han och bjöd in Jörgen”, berättar Christian Stark.

Kommunalrådet Magnus Jonsson gläder sig åt att prinsen och världsstjärnorna kommer till Ugglebo Arena för att sprida stjärnglans över den familjefest som invigningen är tänkt att bli.

Han är också stolt över det föreningslivet i Ockelbo åstadkommit i form av bland annat landsbygdscenter i Åbyggeby, ridanläggning, konstgräsplan för fotboll och nu senast kombihallen.

”Det finns ett patriotiskt engagemang bland Ockelboborna. När vi väl bestämmer oss för någonting, då blir det gjort”.

Ockelbo.se återkommer med mer uppgifter om invigningen av kombihallen torsdag 25 januari.

Av Mats Jonsson
2017-12-20

Laguppställning/Team Generation Pep

21 Peter Forsberg
13 Mats Sundin
4 Mattias Norström
5 Nicklas Lidström
19 Markus Näslund
24 Andreas Dackell
27 Maria Rooth
2 Mattias Öhlund
10 Andreas Johansson
12 Jörgen Nyström
32 Mikael Tellqvist
73 Prins Daniel
55 Emelie Berggren
15 Patrik Juhlin

Coach: Anders ”Pudding” Weiderstål
Matchläkare: Dr. Lennart Hovelius

FAKTA/Ugglebo Arena

Kombihallen byggs för bland annat ishockey, inlines, inlineshockey och bågskytte. Anläggningen är anpassad för att kunna användas av funktionsnedsatta.

Bygget sker etappvis. I den återstående tredje etappen ingår ny entré med hiss och trapphus, fyra omklädningsrum, läktare, kafeteria och vissa andra utrymmen.

Allmänna Arvsfonden, Jordbruksverket, Gävleborgs idrottsförbund och lokala sponsorer har hjälpt kommunen med finansieringen. Engagerade ortsbor har bidragit med närmare 6 000 ideella arbetstimmar.

ICA Ugglebo har köpt namnrättigheten enigt ett femårsavtal värt 400 000 kronor.

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

Biljettsläpp torsdag 21 december
på Informationskontoret - Kommunhuset
Ica Ugglebo - förbutiken