Utbildnings- och kulturchef Lotta Wennlund slutar

Utbildnings- och kulturchef Lotta Wennlund slutar i Ockelbo

Går till Region Gävleborg som rektor för Bollnäs folkhögskola

Lotta Wennlund, utbildnings- och kulturchef i Ockelbo kommun, ska sluta på sin tjänst och i stället bli rektor för Bollnäs folkhögskola, där hon börjar i maj.
”Jag har trivts fantastiskt bra med mina uppdrag i Ockelbo, men efter 20 år i kommunen är det dags att gå vidare”, säger Lotta Wennlund.

Lotta Wennlund började i Ockelbo kommun i mitten av 90-talet, då som musiklärare på kommunala musikskolan, motsvarigheten till dagens Kulturskola. 1999 blev hon chef för musikskolan och fritidsgården, och efter ett par år tillkom även allmänna kulturfrågor till tjänsten.
Mellan 2006 och 2008 var Lotta Wennlund grundskolerektor för Rabo och Gäveränge skolor, och sedan 2009 har hon varit chef för utbildnings- och kulturförvaltningen.

”Jag har trivts jättebra med uppdragen och alla medarbetare och samarbetspartners i Ockelbo. Det har varit roligt att få vara med och påverka utvecklingen, särskilt när det har skett i samarbete med andra på olika plan”, säger Lotta Wennlund och ger exempel:
”Den största processen har varit den stora omstruktureringen av grundskolan som resulterat i nya Perslundaskolan. Vuxenutbildningen har i dag en starkare position än tidigare, och alla de olika skolverksamheterna har nyligen gått igenom ett stort arbete med uppföljning och kvalitetssäkring. Även kostverksamheten har genomgått stora förändringar med mer tillagning från grunden och en ökad andel ekologiska och närproducerade livsmedel. Och nu är också utredningen om utbyggd förskola på väg att förverkligas.” 

Lotta Wennlund går i maj vidare till Region Gävleborg där hon efterträder Annica Wallenborg som rektor för Bollnäs folkhögskola.
Förutom musiklinje, skrivarlinje, radiolinje och Konstskolan i Gävle, rymmer skolan även allmän kurs och etableringskurs för nyanlända. Folkhögskolan har även en filial i Söderhamn.
”Jag brinner för utbildning och folkbildning och lockas av bredden i det nya uppdraget. Folkhögskola är en spännande skolform och Bollnäs har många intressanta och angelägna utbildningar”, säger Lotta Wennlund.

av Elina Sorri
2017-02-10Musiklinjen - en av flera utbildningar på Bollnäs folkhögskola.