Barnen på nya Ängens förskola

"Roligt att vara med och starta något nytt"

Snart är alla barn inskolade på nya Ängens förskola

Behovet av fler förskoleplatser i Ockelbo blev akut i början av hösten.
Nu har verksamheten kommit igång på nya Ängens förskola, med plats för 18 barn i åldrarna 1-5.
”Vi trivs jättebra. Det är roligt att allt är så nytt och fräscht”, säger Alexandra Johansson, barnskötare.

De 180 kvadratmeterna i Gäverängeskolans sutterrängvåning är uppdelade på två stora rum; ett allrum med kök, serveringsdel, soffhörna och ritbord, samt ett lekrum. Lokalerna är nyrenoverade, med nymålade väggar, nya golv, ny inredning, anpassad ventilation och belysning.
Mellan dem ligger sovsalen där lunchvilan går mot sitt slut. En efter en slår barnen upp ögonen, blir omkramade och får något att dricka, innan det är full rulle igen med leksaker, ritpennor eller fotbollar.

Den 14 november kom personalen till sin nya arbetsplats, för att inreda och planera.
En vecka senare kom de första barnen, och sedan dess har tio av de 18 barnen som ska gå på Ängen skolats in. De återstående åtta börjar nu i januari.
”Några av barnen har flyttat över från Stenhuggarens förskola, efter önskemål från föräldrarna”, berättar barnskötaren Emma Jonsson.

Emma Jonsson och Alexandra Johansson tycker att det varit roligt att vara med och starta en helt ny förskoleavdelning. "Vi håller fortfarande på med inskolningar, men snart är alla barn inne i rutinerna", säger Emma. 

Tillsammans har Emma och kollegorna Alexandra Johansson och Malin Ahlgren ställt i ordning för barnen i lokalerna. De är glada över att få vara med och starta något helt nytt.
”Det var mycket negativt innan vi öppnade, eftersom en del inte trodde att det var lämpligt att ha en förskola här. Men nu vill vi gärna visa hur bra det blev, och vi trivs jättebra”, säger Emma Jonsson.
”Det har varit jätteroligt att vara med och planera och skaffa nya leksaker”, säger Alexandra Johansson.

Jasmine, 4 år, varvar ned en stund med att rita. 

Rufta, 1,5 år är nyfiken av sig och har mycket nytt att titta på och bekanta sig med på sin nya förskola. 

Gården utanför fönstren blev färdig kring jul, och är nu iordningställd med gungor och andra lekredskap som omgärdas av ett staket.
”Under en kort period i början tog vi med barnen till skolgården på andra sidan när skoleleverna gått in från sin uterast. Det gick också bra, men nu har vi vår egen gård som vi kan använda”, säger Emma Jonsson.
Efter nyår har även förskolläraren Anna Hedin anslutit till personalgruppen.  

av Elina Sorri
2017-01-13 

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17