Kan man vara helgalkoholist?

Kan man vara helgalkoholist?

Kom till oss med dina funderingar kring droger och missbruk

Min granne verkar ofta berusad, vad kan jag göra?
Kan jag hjälpa min sambo att sluta med droger?
Många bär på funderingar kring missbruk och medberoende. Nu erbjuder Ockelbo kommun en träffpunkt med fika, dit man kan komma och få svar under enkla former.

Mariana Engvall är alkohol- och drogterapeut och Mia Berglund är socialsekreterare på vuxenenheten vid socialtjänsten i Ockelbo.
På fredagförmiddagar, med start 3 februari, bjuder de in alla som går och funderar på frågor kring eget eller andras missbruk, riskbruk eller medberoende.
”Mellan 10 och 12 på fredagarna kommer vi att finnas på nedre plan i Missionskyrkan och dit är alla välkomna”, säger Mariana Engvall.

Hon betonar att det är Ockelbo kommun som står bakom verksamheten och inte kyrkan.
”Alla kanske inte heller känner sig bekväma med att söka upp oss på socialkontoret, och det är helt enkelt lämpliga lokaler att träffas i, man kan gå undan och prata enskilt om man behöver det”, säger Mariana.

Det är inte fråga om någon behandling eller gruppsamtal, och besöken registreras inte.
”Det är en möjlighet för människor att komma och vädra sin oro med oss, över vänner, släktingar och bekanta, eller tala om sig själv. Vi vill att det ska vara lättsamt och tillgängligt, kanske behöver man bara lite sällskap en stund”, säger Mia Berglund.

Fredagsfikat kommer att fortgå varje vecka under vintern och våren.
”Om man känner sig obekväm med att komma, men tänker att man ändå borde, så kan man boka enskilda samtal med oss. Eller bara ringa och ställa frågor på telefon. Och man får vara helt anonym om man vill”, säger Mariana Engvall.

av Elina Sorri
2017-01-30

Frågor? Kontakta:
Mariana Engvall, 070-160 41 38
Anna-Maria Berglund, 0297-555 57

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

MER INFORMATION

Klicka här för mer information om socialtjänstens verksamhet mot riskbruk, missbruk och beroende.