Ninjas kök har börjat på nytt i Centrumhuset

Ninjas kök har börjat på nytt i Centrumhuset

"Det känns lite som att vi kommit hem"

Ockelbo-krögaren Ninja Revelj har flyttat sin verksamhet från gamla Jägarvillan till Centrumhuset för att ta över driften av Wesslegårds.
På tisdagen var det nypremiär för Ninjas, som behåller menyn från sin tidigare restaurang.

(Bilden ovan: Ninja och Zanna Revelj.) 

19 december tog den femåriga eran med Ninjas Kök i Jägarvillan slut. Höjda hyror, men även i övrigt ökade omkostnader och färre mat- och nattgäster pressade fram stängningen. Även lägre intäkter än väntat från sommarmarknaden spelade in.

Verksamheten i Wesslegårds har drivits av Lars-Göran Wesslegård sedan mars förra året, men har under den tiden legat i Ninja Reveljs eget bolag.
När hotellet och restaurangen togs över i början av 2016 renoverades både hotellrummen och serveringsdelen, som fick en inriktning med luncher dagtid och tapasbar kvällstid.

Nu har Ninja Revelj tagit över restaurangen och hotellet tillsammans med sin man Björn och dotter Zanna. Av den tidigare menyn på Wesslegårds återstår en tapastallrik, i övrigt tar man med sig à la carte-menyn från pensionatet.
”Gästerna kommer att känna igen sig därifrån”, säger Ninja.
Hotellet och restaurangen kommer kort och gott att fortsätta heta Ninjas kök. Ny hemsida är dock under uppbyggnad, liksom ny logotyp och nya skyltar som ska sättas upp på fasaden så snart de är klara.

Både Ninja och Björn Revelj har jobbat här tidigare, då för krögarparet Mats och Ann Tegnér som drev sin populära krog i samma lokaler på 80-talet.
”Jag minns att vi blev tillfrågade att ta över när de senare lämnade Ockelbo, men då var jag för ung och kände mig inte mogen att ta det steget. Nu känns det lite som att komma hem, som att det var hit vi var på väg hela tiden. Vi känner en enorm arbetsglädje”, säger Ninja.

Familjen Revelj kommer att starta upp lite försiktigt, och utvidga öppethållandet allt eftersom gästantalet växer.
”Vi har fått en fantastisk och värmande respons på att vi flyttat hit, och många lunchgäster de här första dagarna. Vi kommer att ha lunchöppet tisdag till fredag, och helglunch på lördagar. Torsdag, fredag och lördag servererar vi à la carte-middagar och fredag och lördag har vi baren öppen minst till midnatt. Längre fram kan vi gärna tänka oss att ordna dans eller andra arrangemang, men vi börjar lite lugnt och låter det växa framöver”, säger Ninja.

av Elina Sorri
2017-01-18

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17