Daniel Olsson ny bostadskonsulent hos Ockelbogårdar

Daniel Olsson ny bostadskonsulent hos Ockelbogårdar

"Mitt mål är att hyresgästerna ska trivas och känna sig trygga"

Ockelbogårdar har utökat sin service till hyresgästerna med en bostadskonsulent.
Sedan 19 juni finns Daniel Olsson på plats i Ockelbo, och hans uppgift är att verka för trygghet och säkerhet i bolagets olika bostadsområden.
”Jag kommer att ha en tät dialog med hyresgästerna för att förebygga konflikter och andra störningar”, säger Daniel Olsson.

Bostadskonsulenter finns i dag hos de flesta bostadsbolag. Ockelbogårdars ekonomichef Esbjörn Larsson är glad över att funktionen nu också finns i Ockelbo.
”Hyresgästföreningen och vi är helt överens om att vi behöver stärka våra bostadssociala kontakter. Av hävd har vi varit inriktade på fastighetsfrågor, medan vi nu också vill lägga till de humana värdena. En lägenhet hos oss är en människas hem, och i sitt hem ska man trivas och känna sig trygg”, säger Esbjörn Larsson.

Daniel Olsson har en del av sin bakgrund inom livsmedelshandeln, men de senaste åtta åren har han arbetat som polis i Gävle.
”Det här jobbet kräver många av de kvalitéer och erfarenheter man får inom polisyrket – att kunna skapa dialog med människor, lösa konflikter och ta itu med störningar”, säger han.
”Jag kommer att ta kontakt redan när någon blir ny hyresgäst hos oss, så att de får ett känt ansikte redan från början och känner trygghet i att ta kontakt om det uppstår problem eller osäkerhet i någon fråga”, säger Daniel.

Under kontorstid är det alltså Daniel hyresgästerna ska vända sig till med exempelvis klagomål och störningsärenden. Övriga tider är det som tidigare störningsjouren som tar emot samtalen.
”En viktig förbättring blir att vi får en större möjlighet att följa upp de problem som eventuellt dyker upp under kvällar och helger. Jag tar kontakt med de inblandade så att vi kan reda ut frågorna ordentligt”, säger Daniel.

Under juni-juli genomför Ockelbogårdar en NKI-mätning (Nöjd kund-index) bland sina hyresgäster. Den kommer lägligt i tid, eftersom resultatet av sommarens enkät kan jämföras med nästa undersökning, och på sätt ge en fingervisning huruvida den nya tjänsten bidragit till ett trivsammare boende för hyresgästerna.
”Vi tror att hyresgästerna kommer att uppskatta att vi jobbar förebyggande på det här sättet. Vi är väldigt glada för att ha rekryterat Daniel, han är personen vi sökte”, säger Esbjörn Larsson.

av Elina Sorri
2017-06-28

Daniel Olsson är ny bostadskonsulent hos Ockelbogårdar. Hans uppgift är att öka trivseln, tryggheten och säkerheten för hyresgästerna. ”Jag ser fram emot att träffa dem och lösa eventuella problem de upplever kring sitt boende hos oss”, säger Daniel. 

FAKTA Daniel Olsson
Aktuell:
Som ny bostadskonsulent hos Ockelbogårdar.
Ålder:
38.
Bakgrund: Från Sandviken. Jobbade inom Coop (Prix Vega i Sandviken och tf butikschef på Coop Nian i Gävle) innan han sökte till polishögskolan. Jobbat åtta år inom utryckningen vid polisen i Gävle och har också vikarierat på sambandscentralen.
Fritidsintressen: Att skriva och fotografera. 


Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17