Kombihallen i Ockelbo kan bli ICA Ugglebo Arena

Kombihallen i Ockelbo kan bli ICA Ugglebo Arena

ICA vill köpa namnet för 400 000 kronor

ICA Ugglebo vill köpa namnet på den nya kombihallen i Ockelbo och döpa den till ”ICA Ugglebo Arena”.
Ockelbo Hockey Club och Ockelbo kommun välkomnar sponsringen.

Den nya kombihallen för ishockey och inlines som är under uppförande i Ockelbo har i folkmun fått namnet ”Carport Arena”, eftersom den under vintern saknat de väggar som ska börja byggas denna vecka.

Men snart kan den även få sitt officiella namn, som väntas bli ”ICA Ugglebo Arena”.
ICA vill sponsra kombihallen genom att köpa arenanamnet för 400 000 kronor – 80 000 om året i ett femårsavtal.
Genom försäljningen av namnet vill Ockelbo Hockey Club finansiera delar av de återstående investeringarna i anläggningen; där bland annat väggar, VVS, föreningslokaler, omklädningsrum och serviceutrymmen ingår.

För att göra sponsringen möjlig, har det krävts en del kommunala beslut.
Fullmäktige beredde väg i mars när man gav utbildnings- och kulturnämnden (UKN) rätten att ansvara för namnen på kommunens idrottsanläggningar.
UKN fick samtidigt rätten att i sin tur överlåta en namnrättighet till en förening som ansöker om det. UKN ska då godkänna både att föreningen tecknar avtal med den part som visat intresse – och namnet på anläggningen.

I ett beslutsförslag till UKN:s sammanträde 7 juni, ges Ockelbo Hockey Club rätten att namnge kombihallen och teckna ett femårigt avtal med ICA Ugglebo. UKN väntas också godkänna namnet – ICA Ugglebo Arena.
Om avtalet förlängs eller skrivs om efter de fem åren ska ersättningen från ICA användas som stöd till de olika verksamheter som då nyttjar anläggningen.

(Bilden längst upp)
I sommar, med början denna vecka, ska väggarna resas runt kombihallen i Ockelbo. Tidplanen framåt omfattar besiktning i augusti och invigning i oktober. Därefter återstår genomförandet av den tredje etappen med hiss, kafé, läktare och andra utrymmen. Bilden är från Ockelbo Hockey Clubs Facebooksida. 

av Elina Sorri
2017-06-07

 


Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17