Klartecken för mer fiber till Åmot

Klartecken för mer fiber till Åmot

Gavlenet fortsätter utbyggnaden av nätet 2018

Ockelbo erbjuds fiber - nu är det klart för fortsatt byggnation i Åmot. 

Takten för fiberutbyggnaden i Gävle och Ockelbo ligger på rekordhöga nivåer. De senaste två åren har över 3 000 villor anslutits till Gävle Energis fibernät GavleNet. De kommande åren ligger ett stort fokus på landsbygdsområdena i Ockelbo kommun.

Nyligen tog Gävle Energi beslut om att fortsätta bygga ut fibernätet i Åmot under 2018. Åmot är därmed först ut av de erbjudna områdena i Ockelbo kommun att få klartecken för utbyggnad.

– Åmot har gjort det jättebra. De har varit både intresserade och engagerade för att se till att fiberutbyggnaden blir av, säger Stefan Stexgård, strateg för GavleNet på Gävle Energi.

Områden som har fått erbjudanden förutom Åmot är Lingbo, Gammelfäbodarna, Ulvsta, Stenbäcken och Åbyggeby. För att det ska bli någon utbyggnad av fiber krävs det att hushållen är intresserade. Annars går inte ekonomin ihop.

– Vi bygger ut fibernätet från tätort och vidare ut mot landsbygd. Det är det mest hållbara för både nätet och ekonomin. Nu har vi kommit till just ytterområdena. Vi hoppas att de andra byarna i Ockelbo kommun också ska nappa på erbjudandet så att landsbygden hålls levande, säger Stefan Stexgård. 

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

MER INFORMATION

Klicka in på gavlenet.se eller kontakta kundservice, Gävle Energi, på tel. 026-17 85 75.