PostNord flyttar brevbärarkontoret från Ockelbo

PostNord flyttar brevbärarkontoret från Ockelbo

Från våren 2018 körs all post ut från Gävle

Våren 2018 kommer PostNord att avveckla sitt brevbärarkontor i Ockelbo.
All utkörning av brev och paket till Ockelbo med byar ska därefter ske från Gävle.
”Det är en förändring som enbart berör personalen. Det kommer inte att innebära några förändringar för våra kunder i Ockelbo med omnejd”, säger Katarina Sörman, produktionsområdeschef.

Under måndagen fick de nio anställda på brevbärarkontoret i Ockelbo det slutgiltiga beskedet att deras arbetsplats kommer att flyttas till PostNords terminal i Ersbo-området i södra Gävle.
I dag utgår distributionen av paket och pallgods därifrån, men under året ska centralen byggas ut till  dubbel storlek för att också inrymma förarbete och sortering av övrig post.
Även verksamheten vid brevbärarkontoret i Valbo, och två mindre kontor i Gävle ska flyttas dit.

De nio anställda vid brevbärarkontoret i Ockelbo kommer att ha sin arbetsplats i Gävle från våren 2018. 

Orsaken till samordningen är att vi allt mer använder oss av digitala kommunikationsvägar, både privat och via e-tjänster i våra kontakter med olika myndigheter. Intäkterna från brevporton minskar i rasande takt.
”PostNord står mitt i ett intensivt arbete med att anpassa sin verksamhet efter kundernas nya behov, säger Katarina Sörman, produktionsområdeschef för Gästrikland, norra Uppland och södra Dalarna.

Katarina Sörman vill poängtera att förändringen i Ockelbo endast berör personalen, och inte kunderna. Beslutet innebär inga förändringar när det gäller service hos ombuden, tömningen av lådorna eller paketleveranser.
”Nej, inte som det ser ut i dag. Det vi vet är att marknaden fortsätter att förändras snabbt, exempelvis mot allt större e-handel och pakethantering, och att vi måste bemöta de förändringarna för att kunna behålla vår servicenivå. Vi är väldigt stolta över vårt samhällsuppdrag”, säger Katarina Sörman.

av Elina Sorri
2017-03-27 

FAKTA Mängden brev och paket
Brevvolymerna har minskat med 35 procent under åren 2007-2017.
Paketvolymerna har ökat med 40 procent under samma period. 

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17