Framtidstro mötte tillväxtutskottet på rundresa

Framtidstro mötte tillväxtutskottet på rundresa

”Vi tror starkt på Ockelbo och väljer att satsa här”

Dessa upplyftande ord möttes politiker från kommunstyrelsens Tillväxtutskott då de var ute på besök hos Tidernas Hus.

Politikerna och några tjänstemän från kommunen har under dagen gjort en rundtur i kommunen med fokus på tillväxt och etableringar. Under besöket på Tidernas Hus (gamla Filadelfiahuset) visade Roger och Daniel Nilsson runt i de blivande lägenheterna, som de tillsammans med Thomas Blom bygger om och investerar i. Det blir 10 lägenheter totalt och de första beräknas vara färdiga för inflyttning under oktober/november. De har framtida planer och visioner vad gäller lägenheter, främst längs Tidernas väg och arbetar målmedvetet för att expandera. De märker att efterfrågan på lägenheter är stor, både lokalt och från Gävle men även från Stockholm.

Roger och Daniel Nilsson berättar för Tillväxtutskottet om arbetet med Tidernas Hus.

Dagens rundresa innehöll också stopp vid kombihallen och industriområde Tegelbruket där intresse för ledig mark visats från både lokala och externa företag. Ett annat expansivt område ligger vid vattentornet där företagarna Mattias Gunnari och Tomas Eriksson planerar för åtta lägenheter på en 5000 kvadratmeter stor tomt med utsikt söder mot åkrarna och idrottsområdet. Detaljplanearbetet pågår och kan förhoppningsvis vara klart inför sommaren 2018.

Tillväxtutskottet, med kommunalrådet Magnus Jonsson i spetsen, är mycket positiv till företagarnas satsning att bygga lägenheter i Ockelbo.

David Hedman, teknisk chef, agerade guide under dagen och berättade vidare om beslutet att arbeta vidare med förslaget att utöka Wij förskola med tre avdelningar samt rusta den. Tomterna på Gärdesvägen, nära Wij förskola, har kommunen tecknat avtal med aktör som avser bygga parhus.

Vid Äppelbacken står det första enplanshuset färdigt och är en av de sex tomterna av totalt nio som är sålda. Alla är eniga – läget är fantastiskt!

Sista stoppet denna förmiddag gjordes vid Åbyggeby skola där det arbetas med en ny entré. Arbetet går för högtryck och beräknas vara klart inom två veckor. Magnus Jonsson avslutade rundturen spontant med att uttrycka ”-Wow, vilken historisk förmiddag! Känns som en rejäl islossning, hoppas att vi tillsammans kan gå i mål med alla dessa planer för att utveckla vår kommun.”

av Mimmi Ekström

2017-09-12

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17