Ockelbo kommun stänger verksamheter efter skärpta allmänna råd

Så påverkas kommunala verksamheter i Ockelbo

Nedan kan du läsa hur kommunala verksamheter påverkas med anledning av coronapandemin och de skärpta nationella råden.

- Nu har vi ett ansvar och måste ta hänsyn till våra medmänniskor, säger Ann-Katrin Sundelius, tf kommunchef, Ockelbo kommun.

Följande gäller inom Ockelbo kommuns verksamheter:

 

Grundskola

Elever som på Perslundaskolan som går årskurs 6, 7 och 8 inleder vårterminen med en växelvis fjärrundervisning. Detta för att minska risken för smittspridning efter ledigheter. Du kan läsa mer om det här. Övriga skolor fortsätter undervisningen på plats som vanligt.

Förskola

Håller öppet som vanligt. Åtgärder har tagits och besöksrutiner har skickats till vårdnadshavare för att minska risken för smittspridning.

Öppna förskolan

Håller stängt

Kulturskolan

Inga konserter. Endast fjärrundervisning tills vidare. Mer information hittar du här. 

Simhallen i Ockelbo

Då vi har fortsatt hög smittspridning av Covid-19 i Gävleborgs län fortsätter simhallen och ACTIC att hålla stängt för allmänheten.
Detta gäller åtminstone till den 24 januari. Mer information lämnas ut vecka fyra.

Bad och gymkort är fortsatt frusna, detta sker automatiskt.
Vid funderingar gällande friskvård, årskort eller övriga frågor kontakta simhallen på 0297–55590 eller mejla simhallen@ockelbo.se


Ockelbo folkbibliotek och kommunens välkomstcenter

Har varit stängt, men öppnar återigen den 4 januari. Klicka här för att läsa mer om vad du ska tänka på vid besök.

Kommunala idrottsanläggningar (Kuxahallen, Ugglebo arena Perslundaskolan, Gäverängeskolan och Åbyggeby landsbygdscenter).

Stängt för allmänheten i inomhushallar. Gäller även ungdomar i föreningsverksamhet födda 05 eller senare. Beslutet är taget i samråd Länsstyrelsen Gävleborg, Region Gävleborg och övriga kommuner i länet.

Fritidsgården Underground

Håller stängt till och med 24 januari.

Ockelbogårdar

Stänger kontoret och tar endast emot bokade besök. Göra enbart hembesök vid akuta fall.

Bysjöstrand

Har infört en skarp avrådan från besök. Om en person måste besöka en brukare finns besöksrutiner som måste följas. Läs mer här. 

Träffpunkter för seniorer

Trygghetsboendets gemensamhetslokal Soluret samt öppna träffpunkter i Lingbo och Jädraås har varit stängda sedan i våras och är fortfarande det.

LSS

Skarp avrådan från besök. Om det är absolut nödvändigt finns besöksrutiner som måste följas. Daglig verksamhet sker covid-anpassat.