Ny kommunchef

Lasse Sjödin gör comeback som kommunchef

- tillträder som högsta chef i november

Lasse Sjödin återvänder till Ockelbo och rollen som kommunchefen. Han avslutar sin tjänst som hållbarhetsdirektör hos Region Gävleborg och tillträder som kommunchef i Ockelbo från november.

I går, tisdag, tog kommunstyrelsen i Ockelbo formellt beslut om att utse Lasse Sjödin till ny kommunchef.
”Jag är glad att Lasse vill återvända hem till Ockelbo och jag ser framemot att börja vårt samarbete. Det känns bra med en snabb, men trygg rekryteringsprocess”, säger Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande efter tisdagens sammanträde.

”Jag har haft två fantastiska år i Region Gävleborg där jag haft förmånen att arbeta ihop med duktiga och verkligt engagerade politiker och tjänstemän", säger Lasse Sjödin och fortsätter,
"Jag har dock märkt att jag har mina rötter i Ockelbo där jag både växt upp och också tidigare haft förmånen att arbeta som både musikledare och kommunchef. Så när jag fick frågan om att återvända som kommunchef blev jag väldigt attraherad av tanken och det känns spännande och inspirerande att få återvända”.

57-årige Lasse Sjödin är ett välkänt ansikte i Ockelbo. I april 2016 slutade han som högste tjänsteman i kommunen efter åtta år som kommunchef. Han har sedan dess arbetat som hållbarhetsdirektör i Region Gävleborg med ansvar för infrastruktur, miljö och folkhälsa, samt kollektivtrafiken.

Fram till Lasse Sjödin tillträder i november fortsätter kommunens ekonomichef Joachim Krüger som tillförordnad kommunchef.

Sofia Wike
2018-05-16

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17