Västerbo outdoor

Lugnet och naturen lockar utländska turister

Företaget Västerbo Outdoor vänder sig till främst utländska turister och det är lugnet och naturen som lockar

Kommunchef Lars Sjödin, näringslivsutvecklare Agneta Wenell besökte företagaren Willem Bremer i Västerbo. Han tar emot besökarna i hemmet i Västerbo och berättar han är ifrån Holland och kom till Ockelbo 2007 för att arbeta för tidigare ägare av Sjöbacken. Vistelsen i Ockelbo har blivit permanent eftersom han träffade Lotta; blev sambo, fått två döttrar, skaffat gård och driver två företag. Västerbo Outdoor och, tillsammans med Lotta, även Västerbo Sporthorses. Det sistnämnda företaget är inriktat mot hästar och fokuserar på hästförmedling, dvs förmedlar kontakt mellan säljare i Holland och köpare från Sverige och Norge. "Vi är ett av de största hästförmedlarföretagen i Sverige" berättar Willem.

Willem Bremer, Agneta Wenell och Lars Sjödin. 

Willem letar efter en stuga/skogskoja i Åmot som företaget kan köpa. Den stugan skulle utgöra en startpunkt för de olika aktiviteter som företaget erbjuder. Samverkan med Stilleben i Åmot är bra och därigenom får de utländska turister till sina olika aktiviteter. Något som har varit populärt i sommar är främst att få vandra i naturen med guide, men även nattsafari. Då upplevs naturen i mörkret och gästerna övernattar i stuga utan el och vatten. Vintertid är det mest snöskovandring och isfiske som efterfrågas. Snöskotrar kan ordnas och de samarbetar med företag i Järbo. Företaget miljökompenserar de tillfällen motoriserade fordon används i verksamheten. "Naturen är vår viktigaste resurs" säger Willem. Miljökompenseringen går till som så att företaget betalar in visst belopp till projekt som arbetar för utvecklingen av skog eller hållbar energi.

En fråga som Willem tog upp under besöket var regler för reklamskyltar/banderoller som finns uppsatta vid infarter till Ockelbo. De tycks bara bli fler och fler. Han förstår att företag vill synas, men det är inte vackert.

Avslutningsvis undrade Lars och Agneta vad som var roligast med att vara företagare. "Helt klart att träffa nya människor, hitta på olika aktiviteter och få dem att trivas" blir Willems svar.

FAKTA Västerbo Outdoor
Adress: Västerbo 72, Ockelbo.
Verksamhet: Anordnar aktiviteter i naturen; se, lär och njut av naturen med egen lokal guide.
Bolagsform: Enskild firma och aktiebolag.

av Mimmi Ekström

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

VILL DU HA KOMMUNBESÖK?

Vill du också ha besök av representanter från Ockelbo kommun i ditt företag?
Kontakta Mimmi Ekström, Ockelbo FöretagsCenter,mimmi.ekstrom@ockelbo.se, tel 070-160 41 04.

Här hittar du mer information om Företagardialogen.