Ockelbogårdar drar in fiber i sina fastigheter

Ockelbogårdar drar in fiber i sina fastigheter

Gäller 600 lägenheter - klart i slutet av 2018

Ockelbogårdar ska dra in fiber till samtliga bostäder i sitt bestånd – över 600 lägenheter. Arbetet planeras börja efter sommaren och vara klart i slutet av 2018.
”Det känns väldigt bra att kunna erbjuda alla hyresgäster möjligheten att koppla upp sig”, säger Pamela Warren, vd i Ockelbogårdar.


Ockelbogårdar förvaltar totalt 685 lägenheter i Ockelbo kommun.
80 av lägenheterna har bredband indraget sedan ett par år tillbaka. Det gäller bland annat i byarna Åmot, Jädraås samt några fastigheter i Ockelbo.

Nu ska Ockelbogårdar installera fastighetsnät för bredband i alla sina lägenheter, och i slutet av nästa år förväntas samtliga hyresgäster erbjudas uppkoppling mot fibernätet, med kapacitet till en hastighet av 1000 Mbit per sekund.
”Vi började med installationerna 2014, och nu kan vi glädjande nog höja investeringstakten när det gäller att dra in bredband till alla”, säger Pamela Warren.

Pamela Warren, VD Ockelbogårdar. 

2 miljoner är avsatta specifikt för fiberindragning i investeringsbudgeten för 2017 och 2018.
”Gävle Energi kommer att planera arbetet tillsammans med oss och entreprenörerna om när de kan börja och när det kan vara klart. Just nu förbereder vi arbetet genom att ta fram planritningar till alla lägenheterna”, berättar Pamela Warren.

För Ockelbogårdar blir kostnaden cirka 3 000 kronor per lägenhet. Eftersom åtgärden innebär en standardhöjning i lägenheterna kommer hyran att stiga med cirka 50 kronor per månad, en höjning som görs i överenskommelse med Hyresgästföreningen.
”Därefter är det upp till var och en att välja om man vill koppla upp sig, men det känns väldigt bra att kunna erbjuda alla den möjligheten”, säger Pamela Warren.

av Elina Sorri
2017-06-26
Foto högst upp: Pexels. 

FAKTA Bredband
Bredband kan beskrivas som en sammanfattning av olika tekniker för att koppla upp datorer och andra enheter mot internet. Exempel på tekniker är fiberkabel (trådbunden), eller mobilt bredband (trådlöst).

Kontaktinformation

 • Sofia Wike
  Reporter/informatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17