Nyöppning på simhallen på lördag

Nyöppning på simhallen i dag lördag

- uppfräschat bad och skojiga leksaker väntar

Nu öppnar simhallen åter för säsongen.
Förutom ny belysning, uppfräschat golv och handikappanpassningar finns där massor av nya skojiga leksaker.
”Det ska bli så roligt, vi har längtat efter att få öppna igen”, konstaterar badchefen Carina Åberg.

Hela sommaren har simhallen varit stängd för renoveringar och uppfräschningar. Golven har tvättats på djupet för att inte vara så halkiga och runt bassängen sitter nu ett rött galler, som är både rent och fräscht men också bra för de med synnedsättningar. Belysningen i simhallen har också uppdaterats och även i bassängen är belysningen ny.


Badhuschefen Carina Åberg är strålande glad över renoveringarna och uppfräschningarna som gjorts i simhallen under sommaren.

”Ser du vad ljust och turkost vattnet ser ut nu. Tidigare var det alldeles mörkt i vattnet”, säger Carina Åberg, badhuschef, när hon visar runt i den nyrenoverade simhallen.
”Det känns mycket trevligare här inne nu, ljuset är varmare och vi kan dimma belysningen, vilket känns jättebra”, konstaterar hon.

Dagarna innan lördagens öppning är personalen på badhuset fullt upptagna med storstädning, förberedelser och att packa upp de nya lekredskapen till barn. I ett paket gömmer sig en färgglad valross. I ett annat ett stort kryss som barnen kan klättra på. Där finns också en elefant, en krokodil, en orm och andra flytleksaker i grälla färger.
”Det ser mycket trevligare ut med glada färger. Jag tror att barnen kommer tycka att det är jätteroligt med de nya leksakerna”, säger Carina Åberg medan hon och medarbetarna försöker montera ihop en gigantisk valross.


Det är bråda dagar innan säsongsöppningen på lördag med städning och badleksaker som ska monteras ihop.

En av förhoppningarna är att kunna locka fler barnfamiljer att komma till simhallen. De fina nya leksakerna och möjligheterna att ha god uppsikt över både barn- och simbassängen gör att simhallen är perfekt för barnfamiljer. Carina Åberg är också stolt över en ny badsäng, som ska kunna användas av de badgäster med funktionsnedsättningar som nyttjar simhallen.

På simhallen är man mycket glada åt att kunna öppna portarna till en uppfräschad simhall på lördag.
”Det känns jätteroligt. Jag är jätteglad att vi fått så fint!”, säger Carina Åberg entusiastiskt.

Inför höstens öppning har man också uppdaterat öppettiderna i simhallen. Man har beslutat att hålla stängt både måndagar och onsdagar för att hinna med grundligare städning i lokalerna. Däremot har man öppet längre på torsdagar och fredagar och stänger först klockan 20.00. Nedan finns de fullständiga öppettiderna.

 

Måndag

Stängt för allmänheten

 

Tisdag

06:30 - 08:00

Morgonsim/motionssim

 

15:00 - 18:00

Allmänhetens bad

 

18:00 - 20:00

Vuxensim/motionssim

Onsdag

Stängt för allmänheten

 

Torsdag

15:00 - 18:00

Allmänhetens bad

 

18:00 - 20:00

Vuxensim/motionssim

Fredag

13:30 - 15:00

Vuxensim/pensionärsbad

 

15:00 - 20:00

Allmänhetens bad

 Lördag

11.00 - 15.00

Allmänhetens bad

 Söndag

11.00 - 15.00

Allmänhetens bad

 

Sofia Wike
2018-08-30

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17