Nämnder 2019

De ska leda Ockelbos nämnder

Inga förändringar bland ordförandena i nämnderna

Magnus Jonsson (S) fortsätter som ordförande i kommunstyrelsen, likaså gör socialnämndens ordförande Anna Engblom (S) och utbildnings- och kulturnämndens ordförande Staffan Nordqvist (S).
Marit Rempling (C) får fortsatt förtroende som vice ordförande i kommunstyrelsen och även Torbjörn Nyholm (S) fortsätter som vice ordförande i utbildnings- och kulturnämnden.
Socialnämnden däremot får ny vice ordförande i centerpartisten Birgitta Åstrand.

Januari är här och samtidigt som Stefan Löfven tillkännager sin regering börjar också de nya nämnderna i Ockelbo sitt arbete. Socialnämnden sammanträdde förra veckan och kommunstyrelsen drar igång nästa vecka. Utbildnings- och kulturnämnden har sitt första sammanträde andra veckan i februari.

Alla nämnder har fått ny representation men det blir få förändringar bland de styrande politikerna i Ockelbo. Nämndernas ordförandeposter förändras inte alls utan där får samtliga fortsatt förtroende kommande mandatperiod.

Magnus Jonsson, som har varit ordförande i kommunstyrelsen de senaste tolv åren, fortsätter alltså och likaså göra vice ordförande Marit Rempling (C). Också hon är erfaren och har varit vice ordförande i kommunstyrelsen sedan 2012.


Marit Rempling, Centerpartiet, fortsätter som vice ordförande i kommunstyrelsen.

Birgitta Åstrand (C) är den enda nya politikern på sin post som vice ordförande i socialnämnden, men också hon har lång erfarenhet av politik och har suttit i socialnämnden i många år.
”Jag tillhör inventarierna”, säger Birgitta Åstrand och fortsätter,
”Jag har varit med i socialnämnden 12 eller 14 år någonting jag är osäker på exakt hur många år. Jag är gammal i politiken men ny på min post”.


Centerpartisten Birgitta Åstrand blir ny vice ordförande i socialnämnden.

Tack vare resultatet i valet och samarbetet som inletts mellan M, KD och SD har den koalitionen ökat sina mandat i nämnderna något.

Några politiker har också bytt parti och kommer under den kommande mandatperioden att företräda andra partier. Stig Mörtman, tidigare Liberalerna och Sjukvårdspartiet, kommer nu att företräda Moderaterna och få en ersättarplats i kommunstyrelsen. Frun Teresia Mörtman, som också hon företrädde Liberalerna, kommer att representera Sverigedemokraterna i utbildnings- och kulturnämnden.

Även de andra styrelserna och nämnderna har fått nya ledamöter. Hela listan på förtroendevalda i nämnder och styrelser finns att läsa i protokollet från fullmäktige som finns här!

2019-01-21