Företagare träffas på Café Lamijas

Företagen visas runt i gallerian

- Frukost och rundtur i nya kafélokalerna

Nu har också företagare fått en rundvandring i gallerian där renoveringarna pågår för fullt.
"Vi längtar verkligen efter de nya lokalerna", säger Afet Misirsson, som driver Café Lamijas under en företagsfrukost anordnad av kommunens näringslivsenhet.

Mackor och kaffe fanns uppdukat när ett gäng företagare slog sig ned i Café Lamijas lokaler för att äta en gemensam frukost och diskutera aktuella frågor.
Just under denna träff stod en rundvandring i gallerian högst upp på dagordningen, efter att Hårcentrum och Lamijas fick presentera sina verksamheter.

Anna-Maria Berggren samtalar med näringslivschefen Mimmi Ekström Företagarna Sofie Almkvist och Maja Danbrink träffas på företagarfrukost
Bildtext: På bilden till vänster tittar näringslivschefen Mimmi Ekström och företagaren Anna-Maria Berggren på lokalerna. På bilden till höger syns företagarna Sofie Almkvist och Maja Danbrink.

Maja Danbrink som driver Hårcentrum ser fram emot att gallerian ska stå färdig - lagom till att hon själv firar 30 årsjubileum.
"Det känns jätteroligt med de nya lokalerna, det finns framåtanda!", säger hon om renoveringen av gallerian.

Afet Misirsson och Ninja Revelj tittar in i nya kafédelen i gallerian Näringslivschefen Mimmi Ekström visar runt i gallerian
Bildtext: På bilden till vänster tittar Ninja Revelj och Afet Misirsson på kökslokalerna. Till höger visar näringslivschefen Mimmi Ekström runt.

Även Afet Misirsson som driver kaféet längtar efter att renoveringarna ska bli klara. För kaféet innebär det att man får helt nya öppna lokaler med en öppning in till bibliotekets lokaler.
"Vi har sett över kundbehovet och hoppas kunna utöka sortimentet", säger Afet och berättar att man också tittat på olika typer av sittplatser.
"Det ska kännas inbjudande och välkomnande", säger Afet och berättar att man köpt in soffgrupper och olika typer av sittgrupper för att skapa en välkomnande miljö.

Kommunalrådet Magnus Jonsson pratar med företagare under rundturen i gallerian Nya cafélokalen ligger i anslutning till biblioteket
Bildtext: På bilden till vänster pratar kommunalrådet Magnus Jonsson (S) med nyfikna företagare. Bilden till höger visar den nya öppna passagen mellan biblioteket och kaféet.

En av deltagarna på frukosten som spanar på de nya lokalerna med stor nyfikenhet är Kenneth Norén som arbetade på Swedbank då företaget huserade i lokalerna.
"Kul! Det är roligt att det äntligen händer något, det har ju varit många olika idéer", säger han och berättar att även Swedbank på sin tid hade idéer om att öppna upp lokalerna.
Målet är att lokalerna ska vara färdiga för inflyttning till sommaren.

Näringslivsenheten anordnar med jämna mellanrum frukostar dit företagare är välkommen att komma för macka och kaffe eller te samt en pratstund med andra företagare, tjänstepersoner och politiker inom kommunen. Nästa frukost blir efter sommaren. Vid förra frukosten på Forma Plast uppmanade några företagare sina kollegor att ta med en företagarkompis för att få fler engagerade. Näringslivsenheten hälsar intresserade företagare välkomna och tipsar om att hålla koll på företagskalendern för kommande arrangemang.

Klicka här för att komma till företagskalendern

Klicka här så kan du läsa och se film från frukostträffen på Forma Plast 9 oktober

 

2019-04-16