Torbjörn pant står på en grön äng

Vill du vara med och starta en hundlekplats?

Medborgarförslag kan bli verklighet

En hundlekplats i Ockelbo kan nu bli av, men det bygger på att det finns intresse att engagera sig hos våra invånare.

Genom åren har Ockelbo kommun märkt av att det finns ett intresse bland medborgarna i Ockelbo för en hundrastgård/hundlekplats. Bland annat genom medborgarförslag, mejl och i sociala medier. I slutet av förra året inkom ytterligare ett medborgarförslag till kommunfullmäktige och som tekniska enheten nu väljer att driva vidare.

- Det verkar finnas ett behov och vi förstår att det är viktigt att ha en plats där man under ordnade former kan träna med sin hund, plus att det kan ge positiva trygghetsaspekter när det blir mer liv och rörelse i ett visst område. Men det bygger på vi ser ett intresse där hundägare är med och bestämmer formerna. Genom en intressegrupp kan vi ta diskussionen vidare och se var den kan vara, hur det ska skötas, regler och hur formerna för samarbetet ska se ut, säger Torbjörn Pant, teknisk chef i Ockelbo kommun.

Anmäl ditt intresse

Om du vill engagera dig och har tankar och idéer kan du anmäla ditt intresse till tekniska enheten senast den 15 juni. Beroende på intresse så kallar vi till ett möte där vi tillsammans med er medborgare kan se om vi kan starta en intresseförening.

Kontakta oss via mejl: tekniska@ockelbo.se senast den 15 juni.

På bilden ser du Torbjörn Pant stå vid ett möjligt område intill Stenvägen.

2023-05-26