Budget & skuldrådgivning

Budget & skuldrådgivning

Vill du ha hjälp att ordna upp en skuldsituation eller en tilltrasslad vardagsekonomi?

Kommunens budget-och skuldrådgivning kan hjälpa dig att få koll på din ekonomi.

Budget- och skuldrådgivningen kan ge dig som är boende i Gävle, Hofors, Älvkarleby, Ockelbo och Sandvikens kommun vägledning vid ekonomiska problem och om hur du kan gå tillväga i din skuldsituation. Vi kan även ge råd om vad som krävs för att kunna göra en ansökan om skuldsanering eller upprätta avbetalningsplaner med banker och kreditgivare.

All rådgivning är avgiftsfri och sekretessbelagd. Inför ett besök är det bra om du kan se över vilka utgifter du har, hur skulderna ser ut och hur mycket du betalar dina lånegivare varje månad.

Vill du göra en egen budget finns Budgetkalkylen på Konsumentverkets webbplats som hjälper dig att få överblick över ekonomin. I foldern Koll på pengarna, som du kan ladda ner eller hämta på ditt bibliotek, har Konsumentverket räknat ut skäliga levnadsomkostnader för de vanligaste utgifterna i olika typer av hushåll.

Vi på Konsument Gästrikland jobbar ständigt på att utveckla verksamheten och bli mer tillgängliga till våra invånare. Vi har därför skapat en egen e-postadress till budget- och skuldrådgivningen. Detta för att de som vill komma i kontakt med en budget- och skuldrådgivare ska kunna skicka e-post direkt till de som jobbar som just budget- och skuldrådgivare.

Den nya e-postadressen är: bus@gavle.se

Den ”gamla” e-postadressen konsumentgastrikland@gavle.se finns naturligtvis kvar, vilken hanteras av våra konsumentvägledare.

Det går även att komma i kontakt med budget- och skuldrådgivningen via telefon, ring Konsument Gästrikland, telefon 026-17 50 50 vardagar kl 9-12.