Så söker du bostad

Du kan registrera dig i vår kö från den dagen du fyller 16 år och söka bostad när du fyllt 18 år.

För att söka lägenhet måste du först registrera dig i vår bostadskö. När du har registrerat dig får du ett användarnamn och ett lösenord som du sedan använder för att logga in på Mina sidor. Var tolfte månad behöver du uppdatera din kötid för att inte registreringen ska upphöra.

När du har registrerat dig börjar du samla köpoäng.

En dag = 1 köpoäng

Poängen är personlig och kan inte överlåtas till någon annan. Köpoängen nollställs när vi skriver ut avtalet efter att du tackat ja, muntligt eller skriftligt och du spärras för ny intresseanmälan i sex månader.

Det är viktigt att du fyller i din e-postadress så att vi kan skicka mail till dig när en lägenhet motsvarar dina önskemål blir ledig.

När du hittar en ledig lägenhet som du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan. Perioden för att göra en intresseanmälan är ca 1 vecka. Efter det så får de tre med flest köpoäng som skickat in intresseanmälan ett erbjudande. Erbjudande skickas per brev eller e-post. Vi vill ha ditt svar inom en viss tid oavsett om du tackar ja eller nej till lägenheten. OBS! Viktigt att du svarar på ditt erbjudande även om du inte är intresserad av lägenheten. Efter tre uteblivna svar spärrar systemet dig i tre månader.