Fakturor från Ockelbo kommun

Här får du som är kund hos kommunen information om olika sätt att betala fakturor, hantering av obetalda fakturor och hur du kan göra för att ansöka om anstånd eller avbetalning om du inte kan betala din faktura i tid.

När du betalar fakturor från kommunen med inbetalningskort eller via Internetbanken är det viktigt att alltid ange rätt OCR-nummer (eller fakturanummer) för att säkerställa att betalningen blir korrekt.

Genom att anmäla dig till e-faktura via din Internetbank kan du få dina fakturor levererade elektroniskt direkt till din internetbank. Du får då ett meddelande i din Internetbank som informerar dig om att du har en faktura att betala. Du kan välja att godkänna fakturan för betalning direkt eller titta på fakturaspecifikationen innan du betalar.

Om du önskar att använda e-faktura gäller det för alla fakturor du får från kommunen, eftersom e-faktura är kopplat till ditt kundnummer. Om du av någon anledning vill säga upp din e-faktura kan du göra det enkelt via din Internetbank.

Påminnelse skickas ut som pappersfaktura.

Ockelbo kommun ser gärna att du som företagare, kommun eller myndighet väljer att ta emot elektronisk faktura från oss. Anmäl ert Peppol-id eller alternativt er VAN-leverantör och ert partid (GLN/organisationsnummer) till oss via e-post till ekonomienheten@ockelbo.se.

Påminnelse skickas ut som pappersfaktura.

Autogiro är en enkel och bekväm betalningsmetod. Med autogiro överförs betalningen automatiskt från ditt konto till Ockelbo kommun på förfallodagen för fakturan.

När du väljer autogiro kommer fakturan fortfarande att skickas till dig som vanligt, Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt med pengar på ditt konto på förfallodagen.

Genom att kombinera e-faktura och autogiro kan du enkelt hantera fakturan genom att ta emot den i din internetbank samtidigt som betalningen sker automatiskt via autogiro. För att använda båda tjänsterna tillsammans gör du en anmälan i din internetbank för e-faktura och fyller i en blankett för autogiro.

För att anmäla dig till autogiro fyller du i en blankett och skickar den till adressen som finns på blanketten. Du kan beställa blanketten genom att kontakta Välkomstcenter.

Du kan även anmäla autogiro direkt via din internetbank.

BLANKETTKontakta Välkomstcenter för att få hjälp med pappersblankett.
0297-555 00
Södra Åsgatan 30D

Om du inte betalar fakturan i tid kommer en påminnelse att skickas till dig. Om fakturan fortfarande inte betalas efter påminnelsen kommer ärendet att lämnas till Visma Financial Solution. De är ansvariga för inkassoåtgärder åt Ockelbo kommun.

Ockelbo kommun har avtal med Visma Financial Solutions för inkassohantering. Det innebär att Visma svarar på frågor gällande betalning av inkassokrav och att Ockelbo kommun hanterar frågor som rör grundfakturan och dess innehåll.

Har du frågor kring grundfakturan, kommunen:

E-post: inkasso@ockelbo.se

Telefon: 0297-555 00

Har du frågor kring inkassokravet, kontakta Visma:

E-post: kontakt.vfs.se@visma.com
Telefon: 0771-23 24 02

Du kan logga in och betala direkt hos Visma

Anstånd

Om du behöver mer tid att betala en faktura kan du ansöka om anstånd. Det innebär att du får möjlighet att delbetala fakturan under anståndstiden. Det är viktigt att notera att den ursprungliga förfallodagen fortfarande gäller och att hela fakturabeloppet måste vara betalt efter att anståndsperioden har löpt ut.

Om fakturan inte är betald efter anståndsdatumet kommer den att lämnas vidare till inkasso.

Avbetalning

Om du har svårt att betala en faktura i sin helhet kan du ansöka om en avbetalningsplan.

Avbetalningsplanerna administreras av kommunens inkassoföretag, men det är inget inkassoärende.

Du har möjlighet att lösa avbetalningsplanen när som helst genom att betala hela skulden i förväg.

Om du inte följer avbetalningsplanen enligt överenskommelse kommer fakturan att överföras till inkasso och hela skulden kommer att förfalla till omedelbar betalning.

För att ansöka om anstånd eller avbetalningsplan kontakta ekonomienheten.

Ekonomienheten
0297-555 00
Södra Åsgatan 30D

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intresserad av

Det finns inga evenemang för närvarande