VUXENUTBILDNING

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ockelbo!

Vill du studera? Här kan du plugga allt från matematik och svenska, till undersköterska. Vi erbjuder individuell planering och studietakt och har en löpande intagning. Vår ambition är att du ska kunna kombinera dina studier med arbete, andra studier och aktiviteter. En skräddarsydd utbildning för dina behov. Vi erbjuder en grundläggande vuxenutbildning för dig som kanske saknar behörighet för vidare studier.

Vill du börja en kurs i höst vill vi ha din ansökan senast den 15 maj. Samma datum gäller för utbildningen till undersköterska. Förutom vård- och omsorgsutbildning erbjuder vi flera yrkesutbildningar som våra grannkommuner anordnar via Gästrikevux. Klicka här för att läsa mer.

Information om ämnen och utbildningar finner du under de olika länkarna längre ned här på sidan.

Kontakta studie- och yrkesvägledare Anna-Lena Bång för mer information och för att boka in ett samtal för att planera utbildningen. Kontaktinformation finner du på höger sida.

Länk till ansökan hittar du till höger på en dator, eller längst ner på sidan om du använder mobiltelefon. Välkommen med din ansökan!


Studera på distans i vårt Lärcentrum

Vi har även ett Lärcentrum i Ockelbo som öppnade hösten 2021. Det innebär att du som studerar distans på exempelvis en högskola eller vuxenutbildning kan sitta hos oss och studera eller göra din tenta.


Möjligheten att utfärda slutbetyg förlängs ytterligare fyra år

På grund av coronapandemin har regeringen beslutat att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg på komvux ytterligare fyra år, från den 1 juli 2021 till och med den 1 juli 2025.

Ändringen innebär alltså att det finns möjlighet att utfärda slutbetyg inom kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå fram till den 1 juli 2025. I dagens komvux har slutbetyget ersatts av gymnasieexamen. Men om en elev har betyg som är satta före den 1 juli 2012 har rektorn kunnat besluta om att utfärda slutbetyg under vissa förutsättningar. Efter den 1 juli 2025 kan man bara utfärda gymnasieexamen för elever inom komvux på gymnasial nivå. I en sådan får bara nya kurser på gymnasial nivå ingå.


Kurser

Information om kurser och material kan fås av Studie- och yrkesvägledaren, telefon 0297-554 62 eller 070-160 56 79. Även via Vuxenutbildningens administration, telefon 0297-55461


Nytt kursintag för vård – och omsorgsutbildning sker augusti, sök senast 15 maj.